Jambofresh - Flag Dutch Jambofresh - Flag English Jambofresh - Flag Spanish

De Boom

[Klik boom voor informatie]

De Vrucht

[Klik vrucht voor informatie]

De avocado vindt zijn oorsprong in Centraal-Amerika, maar wordt inmiddels geteeld in verschillende landen met een subtropisch of tropisch klimaat. 
 
De avocado (normaliter bestoven door insecten) beschikt over een bijzonder mechanisme om inteelt te beperken. De avocado heeft twee soorten bloemen: type A en type B. Individuele planten hebben ofwel A-bloemen ofwel B-bloemen. De stempels van A-bloemen kunnen enkel op één specifieke ochtend stuifmeel ontvangen. 

De meeldraden van dit type bloemen zijn pas rond de middag van diezelfde dag in staat om hun stuifmeel te verspreiden. Bij B-bloemen is het zo dat de stempels op juist één namiddag in staat zijn om stuifmeel te ontvangen, hun meeldraden kunnen het stuifmeel pas tijdens de morgen van de volgende dag verspreiden.
 
Op deze manier kunnen A-bloemen enkel bestoven worden door B-bloemen, zelfbestuiving wordt zo bemoeilijkt.
 

De avocado is een unieke fruitsoort. De meeste fruitsoorten bestaan vooral uit koolhydraten, maar avocado is rijk aan gezonde vetten vezels en verschillende belangrijke voedingsstoffen. Vele studies tonen aan dat het krachtige bevorderende effecten heeft op de gezondheid.


Avocado Recepten

 

Lees hier meer over onze avocado recepten

Onze avocado's

[Klik op de avocado's voor informatie]

Hass

Fuerte

Nabal

Pinkerton

Ettinger

Bacon

De Hass avocado.

De Hass, heeft een sterk gebobbelde, bij rijpheid paarszwarte schil die tamelijk dik is en zeer romig, aromatisch vruchtvlees omhult. Ze is niet alleen een van de meest aangevoerde maar tevens een van de smakelijkste variëteiten. De aanvoer valt vrij laat in het plaatselijk seizoen.

De Fuerte Avocado

De vruchten zijn peervormig, hebben een groene, bobbelige schil en zijn uitstekend van smaak. Ze zijn 10 tot 15 cm lang en wegen tussen de 200 en 450 g. De Fuerte wordt praktisch het gehele jaar door aangevoerd uit Israël, Spanje, Zuid-Afrika, en Kenia.

De Nabal avocado

Een bijna kogelronde vrucht met een frisgroene, vaak licht bobbelige schil die (vanuit Israël) voornamelijk tussen januari en april de Europese markt bereikt. De smaak is praktisch neutraal, zodat deze variëteit zich in het bijzonder leent voor ver werking met zowel zoete als hartige ingrediënten.

De Pinkerton avocado

De Pinkerton is vermoedelijk een kruising van Hass x Rincon oorspronkelijk afkomstig uit California,USA.. De boom is bestand tegen temperaturen van -2° C tot + 30°C .  Dit maakt dat de teelt in sub tropische en tropische landen mogelijk is. Het uiterlijk laat zich het beste omschrijven als een avocado met alligator huid en lange nek. Het vruchtvlees is zacht smeltend zonder vezels en een nootachtige smaak.

 

De Ettinger avocado

De vrucht is felgroen van kleur, met een enigszins doffe, vrijwel gladde schil. De meeste vruchten komen uit Israël en Zuid-Afrika.

De Bacon Avocado

Deze variëteit, die onder andere ook wordt verbouwd in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland, bereikt de Europese markt vooral vanuit Spanje en is tussen september en december te koop. Het is een peervormige vrucht met een groene, bobbelige schil en kan tot 15 cm lang zijn.