Avocadosmoothie met granola
Dit heb je nodig
Voor de amandel-vanillegranola : | Voor de avocadosmoothie : |
Witte amandelen - 120 gram | Banaan - 4 |
Havervlokken - 200 gram | Avocado - 2 |
Ahornsiroop - 6 el | Yoghurt - 12 el |
Gesmolten kokosolie - 4 el | Gember - 2 cm |
Vanille-extract - 1el | Limoenen (sap) - 2 |
Kaneel - 1 tl | Vanille extract - 2 tl |
Zout - snuf | Honing (naar smaak) |
Zo maak je het
Maak de granola :
- Begin met de amandelen fijn te hakken. Ze hoeven niet gecrushed te zijn, maar gewoon in kleinere stukjes.
- Doe de amandelen, samen met alle andere ingrediënten, in een grote kom en rommel goed door elkaar.
- Verwarm de over voor op 150 graden.
- Neem een overnplaat, bekleed deze met bakpapier en spreid het granenmengesel erover uit.
- Zet het 25 minuten in de oven.
- Wanneer de 25 minuten voorbij zijn en de keuken al helemaal naar koekjes ruikt haal je de granola eruit.
- Laat nog even afkoelen en bewaar in luchtdichte pot.
- Je kan hem tot 8 werken bewaren.
Maak de avocadosmoothie :
- Doe de bananen, avocado, yoghurt, vanille-extract, sap van de limoen, gember en de honing in een blender en mix glad.
- Serveer in mooie glaasjes met verschillende laagjes van de granola en smoothie.
- Werk af met een blaadje verse munt.
Recept van / https://njam.tv/recepten/avocadosmoothie-met-granola